شرکت ایمن آدیش؛ ادغام تخصص و تجربه نیاز ایمن سازی

    گفت و گو با مدیرعامل شرکت ایمن آدیش

    0
    92
    شرکت ایمن آدیش

    شرکت ایمن آدیش؛ با عشق و علاقه به دنبال رؤیا رفتن، رسیدن و سی و اندی سال فعالیت کردن، کار شاقی است و تنها با قدرت عشق شدنی است. جمشید ایمانی آتش نشانی است که با شغلش عجین شده و حس تکلیف رهایش نمی کند. بشنویم از آقای ایمانی و فعالیتشان در حوزه ی ایمن سازی.

     

    لطفا خود و شرکت ایمن آدیش را معرفی کنید؟

    جمشید ایمانی هستم؛ مدیرعامل شرکت ایمن آدیش، این شرکت با موضوع فعالیت نقشه‌ کشی تأسیسات ایمنی ساختمان‌ ها و مشاوره تخصصی در خصوص اجرای دستورالعمل‌ های ایمنی معماری، سیستم های اعلام و اطفاء حریق و دیگر استانداردهای لازم‌ الاجرا در پروژه‌ های ساختمانی، فعالیت رسمی خود را از سال 90 آغاز نمود.

    شرکت ایمن آدیش با توجه به حساسیت بالای اجرای موارد ایمنی و پیشبرد اصولی دستورالعمل های ایمنی و همچنین اخذ تاییدیه ایمنی از سازمان آتش نشانی همواره با مشاوره و بهره گیری از تجربیات مهندسین مشاور، اساتید و مدیران بازنشسته سازمان آتش نشانی توانسته است علاوه بر جلب رضایت کارفرمایان، گامی مؤثر در راستای ارتقاء ایمنی شهری برداشته باشد.

    شرکت ایمن آدیش دارای 8 بخش اصلی با هدف ارائه خدمات ایمنی هر چه مطلوبتر به شرح ذیل است:

    • واحد اداری و پیگیری امور مرتبط با سازمان آتش نشانی
    • واحد کارشناسی و مشاوره ایمنی
    • واحد نقشه‌کشی
    • واحد اجرایی دستگاه‌های اعلام و اطفاء حریق و همچنین رفع نقص مشکلات معماری
    • واحد فروش تجهیزات ایمنی و آتش نشانی
    • واحد خدمات حفظ و نگهداری سیستم های ایمنی اجراشده
    • واحد حسابداری
    • واحد حقوقی قراردادها

    جناب ایمانی اطلاع دارم که شما سوابق درخشانی در سازمان دارید، برای آشنایی بیشتر مخاطبان، کمی از آن‌ها بگویید؟

    شرکت ایمن آدیش

    اینجانب در تمامی سال‌ های خدمت رسانی به شهروندان در غالب نیروی عملیاتی مدیریتی بعضا شاهد حوادث تلخی بوده ام که در تمامی آنها همواره رعایت اصول پیشگیری را در اولویت فعالیت یک نیروی آتش نشان در نظر گرفته ام.

    بعد از بازنشستگی با انگیزه مضاعف و نیرویی که در من وجود داشت؛ خیلی به فکر بودم که چطور می توانم از تجربیاتی که طی این سال ها کسب کرده ام استفاده ای بهینه داشته باشم. من بارها به سازمان آتش نشانی و حتی هلال احمر رفتم و این تفکر را مطرح کردم که افراد بازنشسته و با تبحر را به کار گرفته و اتاق فکری راه بیاندازند تا بدین وسیله از تجربیات آنها استفاده شود که متاسفانه شرایط آن فراهم نشد. شرکت ایمن آدیش

    قانونی وضع شده مبنی بر اینکه از افراد بازنشسته استفاده نشود که عملی درست است اما باید تدابیری اندیشید تا تجربه ی سالیان متمادی آنان بی استفاده نماند. البته به دست آمدن این تجربه ها به قیمت نجات جان و اموال شهروندان عزیز به دست آمده و باید دانست که در هر کار تخصصی تنها تحصیل و آموزش جوابگو نیست و باید در کنار آن تجربه های عملی هم وجود داشته باشد؛ خود من در دو سال آخر خدمتم در مرکز آموزش مشغول بودم و واقعا لذت بردم، ای کاش می توانستم ده سال پایانی خدمتم را در آنجا باشم.

    به هر حال این شور مرا رها نکرده بود و دائم در پی راهی برای خدمت رسانی بودم که دوستان این حرفه را به من معرفی کردند و گفتند این بهترین راه برای بهره برداری از تجربیات شما است. وارد این عرصه شدم و فضای آن را بسیار باز و متناسب با خواسته های خود دیدم.

     

    تجربیاتتان در این کار چقدر مفید واقع شده است؟

    باید اشاره کنم که این کار به سمت مسائل مادی گرایش بیشتری دارد و این هزینه ها است که انتخاب ها را شکل می دهد، با این حال وقتی ما با کارفرمایی وارد گفت و گو می شویم و او از سوابق ما آگاه می شود تمایل بیشتری به ایمن سازی پیدا کرده و با اطمینان بیشتری کار را به ما واگذار می کند. وقتی ما در پروژه ای حاضر می شویم اولین دیدگاهمان ایمنی است؛ من نمی‌گویم سایر شرکت‌ها این‌گونه نیستند اما برای بنده و شرکتم بالا بردن سطح ایمنی شهر از هر چیز دیگری مهم‌تر و ارجح تر است. من هنوز خود را جزو پرسنل سازمان می‌بینم.

    بنده تخصص و علم محصلان این حوزه را منکر نمی‌شوم اما هرگز هیچ تخصصی به پایه‌ی تجربه‌ی عملی نخواهد رسید. در کشورهای توسعه یافته جهان، بزرگ‌ترین سرمایه منابع انسانی آنها در سازمان‌های بزرگ تجربیات آنها است که در طی این مسیرهای دشوار استخوان خرد کرده‌اند. بنده برنامه‌های مدونی برای این کار دارم و در حوزه عملیات مدعی هستم.

    من نمی‌خواهم زیاد وارد این مقوله‌ها شوم اما سازمان بیش از احترام به تجربیات به معقولات دیگر اهمیت می‌دهد. من در بحث عملیاتی کارشناس هستم و تجربیات فراوانی دارم اما در بحث ایمن سازی بارها شده که از عزیزان صاحب نظر بازنشسته آتش نشانی مشاوره گرفته ام. باید تخصص و تجربه با هم ادغام شود تا یک پروژه به نحو احسن و بدون هیچ مشکلی اجرا شود.

     

    برای انجام این مهم یعنی ادغام تخصص و تجربه، در سطح ایمنی شهر چه پیشنهادی دارید؟

    در همین راستا صنفی تشکیل شده است و دارد به خوبی این دو را با هم به کار می گیرد که انشاالله در آینده تعامل بهتری به وجود خواهد آورد. این فیلتر گذاری ها و بررسی های چند جانبه بسیار خوب است اما در صورتی که همسان سازی نشود، باعث بروز مشکل و به وجود آمدن بحث میان مالکین و شرکت های متولی ایمنی خواهد شد.

    شرکت ایمن آدیش

    روند کار  شرکت ایمن آدیش در پروژه ها به چه شکلی است؟

    ما در مرحله اول و زمان مراجعه مالک به شرکت طی یک جلسه نقشه مصوب شهرداری آنها را می بینیم و بررسی می کنیم و در صورت عدم مشکل آن را به مهندسین مان تحویل می دهیم و مهندسین مربوط سیستم های اعلام و اطفا را روی آن طراحی می کنند. بعد از آن این نقشه برای تاییدیه به سازمان عودت داده می شود و مالک در سازمان تشکیل پرونده می دهد.

    لازم به ذکر است که تشکیل پرونده هم اکنون به صورت مجازی و اینترنتی صورت می گیرد که در تسهیل کار بسیار موثر افتاده است. پروسه تشکیل پرونده و تاییدیه نقشه که به انجام رسید ما یک نسخه از آن را اخذ کرده و نقشه را به مالک تحویل می دهیم. بعد از این مراحل دیگر کار ما شروع می شود و این روند بنا به پروژه می تواند یک یا دو سال به طول بیانجامد.

    در قرارداد فی مابین ما متعهد می شویم که مهندسین و کارشناسان ما هر 15 روز یکبار از پروژه بازدید کرده، از مراحل ساخت دیدن کنند و به غیر از این بازدیدها به مالک و یا سازنده توضیح می دهیم که در صورت بروز هر مشکل و سوالی با ما تماس بگیرند تا در اسرع وقت مهندسین ما برای مشاوره به آن ها رجوع کنند. وقتی ساخت پروژه رو به اتمام بود و به حدود 90 درصد ساخت رسید زمان انجام و پیاده سازی سیستم ها توسط شرکت ها انجام میپذیرد.

    ابتدا سیستم های اعلام کار گذاشته می شوند و پس از آن سیستم های اطفاء و در کنار آن نظارت کاملی بر سازه انجام می شود، چرا که برخی اوقات ساختمان با نقشه اولیه مطابقت ندارد، به این علت که سازنده در زمان ساخت بنا به مقتضیاتی در ساخت تغییراتی را لحاظ کرده که باید در اجرای سیستم ها هم تغییراتی داده شود.

    در صورت بروز مشکل یا عدول از قوانین ما به مالکین به صورت کتبی و شفاهی تذکر داده و از آن ها در خواست اصلاح می کنیم. بعد از انجام کار کارشناسان آتش نشانی برای بازدید فراخوانده می شوند. بازدید اول که صورت گرفت در صورت بروز مشکل و ایراد ما در پی رفع آن می کوشیم و با برطرف شدن اشکال و رفع نقاط ضعف بازدید دوم صورت می پذیرد و بعد از تایید بازدید مدیریتی هم صورت می پذیرد و در نهایت تاییدیه اخذ می شود. شرکت ایمن آدیش

     

    آیا از بازدید کارشناسان راضی هستید؟

    می توانم بگویم الان خیلی بهتر شده، اما برخی اوقات کار از لحاظ اجرایی مشکل نداشته و ایرادات گرفته شده سلیقه ای بوده است؛ مثلا در بازدید اول کارشناس آتش نشانی آمده و 5 نقص را برشمرده و ما آن ها را رفع کرده ایم اما در بازدید دوم کارشناس بعدی می آید و 10 ایراد وارد می کند! خب اگر نقصی وجود دارد چرا همان کارشناس اول آن را اعلام نکرده است. اینجا است که مشکل به وجود می آید و اخطار اول و دوم یکی پس از دیگری روانه شرکت می شود.

    شرکت ایمن آدیشالبته ما این نکات را به فال نیک گرفته و این روند را تکاملی و تکوینی فرض می کنیم با این امید که به زودی این پروسه راه خود را پیدا کرده، ایمنی گسترش یافته، همه گیر شده و از تکرار وقایع تلخ جلوگیری شود.

    همان طور که گفتم ما با کلیت این کار مشکلی نداریم و حتی از طرفداران پیاده سازی این طرح هم هستیم. اینکه مهندسینی در اختیار شرکت باشند که به برق و مکانیک و عمران اشراف داشته باشند بسیار خوب و به جا است و ما از این لحاظ مشکلی نداریم و مهندسین خبره ای با ما همکاری دارند و این طور نیست که ما شرکتی کوچک و غیر حرفه ای باشیم.

    بیشتر بخوانید: جذب ۱۵۰ نیروی عملیات آتش نشانی در تبریز

    به عنوان پایان گفت و گو اگر حرفی باقی مانده است بفرمایید؟

    سازمان باید نسبت به مسائل شهر تهران خیلی حساس تر باشد و حتی می تواند شرکت های ایمنی را نماینده خود قرار داده و مثلا به آن ها دستور بدهد و موظفشان کند که فلان ساختمان را ایمن سازی کنند. خود سازمان یک تنه نمی تواند تمام بار ایمنی شهر را به دوش بکشد. اگر تفویض اختیار صورت نگیرد مطمئنا باز با فجایعی چون پلاسکو و امثال آن رو به رو خواهیم بود که در آن عزیزانی را از دست بدهیم.

    من این دوستان را از نزدیک می شناختم و آقای امینی از ماموران آتش نشانی حوزه ی من بود که با همت به آن حد و درجه رسید و بقیه عزیزان از دست رفته که همگی از افراد آموزش دیده و حرفه ای بودند که ضایعه از دست دادنشان تلخ بود و کمبودشان در سیستم احساس می شود.

    ما باید سطح ایمنی ساختمان های شهر را بالا ببریم. باید مانورهای مختلف در حوزه عملیات گذاشته شود، آموزش ها دائم به روز شود و در کنار این ها سطح ایمنی ساختمان ها هم بالا برود تا از تکرار چنین حوادثی جلوگیری شود. سازمان می تواند با کارشناسی و تعیین صلاحیت از عملکرد شرکت ها اطمینان حاصل کند و با به کارگیری شرکت ها در بحث ایمن سازی، خود را تقویت کند.

    بنده از نشریه فنی شما هم کمال تشکر را دارم که با تلاش بی شائبه در راه ایمن سازی و معرفی شرکت ها می کوشید، خود این روند در بالا بردن سطح ایمنی و آشنا کردن افراد با این مباحث بسیار سودمند و لازم است و پیشنهاد می کنم حتما صفحاتی را به آتش نشانی استان ها و شهرستان ها اختصاص دهید تا آن ها هم در این پیشرفت سهیم باشند.

    شرکت ایمن آدیش

    ارسال یک پاسخ

    لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

    نه + 17 =

    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.