20 نکته مهم درباره ایمنی آشپزخانه

0
8
20 نکته مهم درباره ایمنی آشپزخانه

به گزارش ایمنی پرس، آشپزخانه‌ها اگرچه قلب هر خانه‌ای به شمار می‌روند اما در صورت نادیده گرفتن موارد مربوط به ایمنی مکان‌های بالقوه خطرناکی هستند. بنابراین با رعایت مهم‌ترین نکات ایمنی مربوط به آشپزخانه می‌توانیم از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کنیم. در اینجا به ۲۰ نکته مهم که خطرات آتش‌سوزی در آشپزخانه را کاهش می‌دهد، اشاره کرده‌ایم.

  1. آشپزی را بدون توجه به اجاق گاز رها نکنید و اگر مجبور به ترک آشپزخانه هستید، حرارت را خاموش کنید.
  2. اگر خیلی خسته هستید یا داروهایی مصرف می‌کنید که ممکن است شما را خواب‌آلود کند، بهتر است آشپزی را تا زمان سر حال آمدن‌تان کنار بگذارید.
  3. لباس‌های گشاد می‌توانند به راحتی آتش بگیرند، بنابراین مراقب باشید که روی اجاق گاز روشن خم نشوید و همیشه حوله‌ها و پارچه‌ها را از اجاق گاز دور نگه دارید.
  4. سعی کنید فر، اجاق گاز، هود اجاق گاز، فن استخراج و گریل را تمیز نگه دارید. چربی انباشته شده می‌تواند مشتعل شود و باعث آتش‌سوزی شود.
  5. پس از اتمام پخت، دوبار بررسی کنید که اجاق گاز خاموش باشد.

20 نکته مهم درباره آشپزی ایمن‌‌تر

  1. بررسی کنید که توستر تمیز باشد و زیر کابینت آشپزخانه یا نزدیک چیزی که ممکن است آتش بگیرد قرار نگیرد.
  2. هرگز چیز فلزی را در مایکروویو قرار ندهید.
  3. قابلمه و ماهي‌تابه‌ها را طوري روي اجاق‌گاز قرار دهيد تا دسته‌هاي آنها در برابر شعله‌ قرار نگيرند.
  4. هیچ وقت درب زودپز را قبل از پایین آمدن سوپاپ باز نکنید. اگر درب زودپز نیاز به تعمیر داشت فورا آن را تعمیر کنید و تا قبل از آن از زودپز استفاده نکنید.
  5. از تکنولوژی کمکی برای آشپزخانه بهره بگیرید.طیف گسترده ای از ابزارها برای ایمن‌تر کردن آشپزخانه شما وجود دارد. از تایمرهایی که اجاق گاز را به طور خودکار خاموش می کنند تا حفاظ‌های اجاق گاز. این کمک‌ها به ویژه برای افرادی که در حافظه، تحرک، بینایی یا شنوایی خود مشکل دارند می‌تواند مفید باشد.

20 نکته مهم درباره آشپزی ایمن‌‌تر

  1. هنگام لمس وسايل الكتريكي از خشک بودن دستان‌تان مطمئن شوید.
  2. همیشه در زمان آشپزي، سه پايه یا پد مخصوص قابلمه‌هاي داغ را در دسترس داشته باشید تا در صورت لزوم بتوانید به سرعت از آنها استفاده کنید.
  3. در استفاده از مواد شوينده بسيار دقت كنيد؛ هرگز مواد شوينده را بدون مطالعه و آگاهي با هم تركيب نكنيد زيرا بیشتر مواد در اثر فعل و ‌انفعالات شیمیایی، به ماده‌ای سمي و خطرناك تبدیل می‌شوند؛ براي مثال تركيب آمونياك با مايع سفيد كننده، ماده سمي خطرناکی ايجاد مي‌كند.
  4. هنگام باز كردن در فر، از ایستادن در مقابل آن جدا خودداری کنید.
  5. هرگز در آشپزخانه از گاز پیک نیکی استفاده نکنید، این کار بسیار مخاطره آمیز است. همچنین از این وسیله در محیط‌های سربسته به هیچ وجه استفاده نکنید.

20 نکته مهم درباره آشپزی ایمن‌‌تر

  1. برای پریز یخچال و لوازم برقی آشپزخانه به طور مجزا از محافظ الکتریکی استاندارد استفاده کنید و برای فاصله یخچال تا دیوار پشتی مقداری فاصله به منظور تهویه هوا در نظر بگیرید. بهتر است یخچال را در مجاورت اجاق گاز قرار ندهید.
  2. از نصب کرکره یا پرده پارچه‌ای در نزدیکی اجاق گاز بپرهیزید این کار عواقب بسیار خطرناکی دارد.
  3. هر چند وقت یک بار پیچ دسته قابلمه ها، ماهی تابه و زودپز را سفت کنید. در صورت شل بودن پیچ دسته ها، ممکن است هنگام حمل قابلمه غذای داغ از دست شما رها شود و خطر سوختگی و آسیب دیدگی به وجود بیاید.
  4. هنگام برداشتن ابزار و وسایل از جایی که به راحتی به آن دسترسی ندارید مانند طبقه‌های بالای کابینت از یک چهارپایه یا نردبان مخصوص استفاده کنید.
  5. ظروف شیشه ای و شکستنی که ترک خورده اند یا قسمتی از آن شکسته یا به اصطلاح لب پر شده است را دور بیندازید. استفاده از لیوان ها و استکان های ترک دار و لب پر، خیلی مواقع باعث ایجاد جراحت و آسیب می شود.

 

 

 

 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

پنج + 18 =

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.